Aktuellt

Bokmässan 2015 – Från Leif GW till Masha Gessen

av Redaktionen

Från Masha Gessen till Leif GW Persson. Från David Lagercrantz till Märta Tikkanen. Som vanligt bjuder Tidningen Vi och Vi Läser på ett fullmatat program i vår monter B06:59.

Torsdag

12:20–12.50 Masha Gessen i samtal med Lina Kalmteg
Den ryskamerikanska författaren Masha Gessen har gjort sig känd som en av vår tids skarpaste kritiker av utvecklingen i Ryssland. Ett samtal om yttrandefrihet och exil med Lina Kalmteg.

14-14-30 Tom Malmqvist i samtal med Jonas Eklöf
I varje ögonblick är vi fortfarande vid liv är höstens mest omtalade svenska roman. Författaren, poeten och före detta hockeyspelaren Tom Malmquist berättar varför han var tvungen att skriva sin sorgeskildring.

 

Fredag

11–11.30 Jonas Hassen Khemiri i samtal med Jonas Eklöf
Efter nästan ett decennium är han tillbaka där det började – med en ny roman. Ett samtal med Vi Läsers chefredaktör Jonas Eklöf om bibliotek, myter och nya boken Allt jag inte minns,

14-14-30 Helena von Zweigbergk i samtal med Tomas Fläckman
Efter flera framgångsrika romaner har hon nu tagit sig an en ny utmaning: att skriva Marie Fredrikssons biografi. I ett samtal med Vi:s redaktör Tomas Fläckman tar hon med oss bakom kulisserna.

 

Lördag

11–11.30 Ebba Witt-Brattström i samtal med Stina Jofs
Det har varit ett intensivt år för Ebba-Witt Brattström. I ett samtal med Tidningen Vi:s Stina Jofs om nordiskt kulturliv, kulturmän och varför 70-talet är underskattat.

14-14-30 David Lagercrantz i samtal med Sofia Wadensjö Karén
En månad efter årtiondets mest omtalade svenska boksläpp ser huvudpersonen David Lagercrantz tillbaka på vad det var han egentligen ställde till med. Ett samtal med Vi:s chefredaktör Sofia Wadensjö.

14.45-15.15 Yukiko Duke och Jonas Eklöf pratar om årets bästa läsning
Vilka svenska romaner förtjänar Augustpriset? Vilka fackböcker får du inte missa? Vilka barnböcker har förgyllt vårt år? Vi Läsers redaktörer bjuder på lästips ur årets bokflod.

 

Söndag

11–11.30 Leif GW Persson i samtal med Yukiko Duke
Vi Läsers redaktör Yukiko Duke har följt Leif GW Persson på nära håll under många år. Nu stämde hon träff med honom för att prata om hans senaste deckare Bombmakaren och hans kvinna ­ – och hans väl dolda drivkrafter.

13-13.30 Märta Tikkanen i samtal med Yukiko Duke
Märta Tikkanens drygt trettio år gamla Århundradets kärlekssaga är en nordisk klassiker som ständigt finner nya läsare. Nu kommer den i en nyutgåva med nyskrivet förord av Liv Strömquist. Ett samtal med Vi Läsers redaktör Yukiko Duke.

Ni hittar oss i monter B06:59. Förutom intressanta samtal bjuder vi på fantastiska prenumerationserbjudanden och lösnummer till specialpris. Och självklart finns redaktionen på plats för den som vill byta några ord med oss.

 

JONAS EKLÖF
Chefredaktör Vi Läser
Blev du nyfiken och vill läsa mer? Här hittar du ett fint erbjudande på en prenumeration »

Du kanske också gillar