Centralamerika med Lars Palmgren

7–26 februari, 25 mars–13 april 2019. Tillsammans med journalisten Lars Palmgren tar vi pulsen på tre spännande länder i Mellanamerika. Just nu är Mexico City en av världens mest omtalade kulturstäder med nya museer, modern design och ett innovativt kök. Det är i denna supermetropol vår resa tar avstamp.

Vi besöker antropologiska museet, solpyramiden och Frida Kahlos barndomshem. I Chiapas i södra Mexiko lär vi oss om zapatisternas uppror och om hur livet blev efteråt. Genom Lars kontaktnät möter vi samhällsvetare, historiker och musiker. Spännande samtal utlovas.
Hälften av Guatemalas befolkning tillhör ursprungsfolket maya. När vi kommer till höglandet besöker vi färgstarka byar och den vackra sjön Atitlán. Vi tar även del av den gamla mayakulturen vid de välbevarade ruinerna i Copan.

På Karibiska kusten möter vi en helt annan kultur hos folkgruppen garifuna, vars förfäder kom från Karibien och Afrika.

Resan ciceron Lars Palmgren har bott och verkat även i Nicaragua och under ett samtal med en kritiskt sinnad sandinistveteran får vi en historielektion om Somozasläkten, contras och den sandinistiska rörelsen. Resan avrundas i den romantiska staden Granada med båtutflykter till öar i Nicaraguasjön.

RESEFAKTA
TID:
7–26 februari, 25 mars–13 april 2019.
PRIS FÖR PRENUMERANTER: 48 500 kronor. Icke prenumeranter: 50500 kronor. Enkelrumstillägg 4 500 kronor.
INFO OCH ANMÄLAN: 08-6695525, info@varldensresor.se,
www.varldensresor.se/temaresor.se/tidningen-vi
I PRISET INGÅR: Flyg från Stockholm (avresa från andra orter mot ev. tillägg). Alla transporter enligt resplan med buss, båt, flyg. Del i dubbelrum på hotell. Halvpension. Alla inträden till museer, nationalparker och sevärdheter beskrivna i programmet. Färdledning av Lars Palmgren.

Läs hela programmet här.

Du kanske också gillar