Det riktiga Indien

24 februari–5 mars 2018. Följ med Reseklubben och vår ciceron Anders Edgren till Kolkata (Calcutta), en stad som på många sätt är den mest indiska av alla indiska städer. Kolkata är en annan värld. Gyttrig, mystisk, pulserande, fylld av väldigt speciella och stolta människor.
Det är en stad som tar andan ur besökaren, samtidigt som den fyller dig med intryck. En stad med själ.

Kolkata är den litterära och intellektuella huvudstaden i Indien och under vår resa med Anders Edgren upplever vi tillsammans mycket av det litterära och kulturella Kolkata, vi möter intressanta kulturpersonligheter och upplever arvet efter britterna. Vi lär oss mer om Rabindranath Tagore – nationalpoeten, nobelpristagaren som har kultstatus i Bengalen.

Anders Edgren tar oss också med ut på landsbygden där han är engagerad i olika utvecklingsprojekt.

Det är ingen överdrift att säga att Anders Edgren brinner för Indien och det är en stor förmån att följa honom in i det förunderliga han själv kallar ”the real India”, det Indien som de flesta turister inte får möta – byarna på landsbygden, annorlunda miljöer och städer bortom allfarvägarna.

RESEFAKTA
TID:
24 februari–5 mars 2018.
PRIS FÖR PRENUMERANTER: 27 850 kronor. Icke-prenumeranter: 29 350 kronor.
INFO OCH ANMÄLAN: Indienresor, tel. 08-545 95 200, www.indienresor.se.
I PRISET INGÅR: Flyg Stockholm–Kolkata t/r, sju nätter på bra turistklasshotell, del i dubbelrum inkl. frukost, måltider enligt program (5 luncher, 5 middagar exklusive måltidsdryck), specialprogram inklusive flera studiebesök samt kulturella och musikaliska inslag, transfer, transporter, indiska skatter, monument- och entréavgifter enligt program.

fardledare_Anders_EdgrenAnders Edgren är radioproducent, journalist, fotograf och författare som kom till Indien första gången 1985, sedan dess har det blivit ytterligare 18 gånger innan han nu bosatt sig i sin favoritstad Kolkata.

Läs hela programmet här.

Du kanske också gillar