Drömresa till Stilla havet

4–20 december 2018. Följ med på en spännande resa till tre öriken i Stilla havet. I japanska Okinawa möter vi en alldeles egen kultur i gränslandet mellan stormakterna Kina och Japan.

Vi ser den säregna arkitekturen och lär om öarnas speciella musiktradition. Förutom några dagar på huvudön besöker vi också Zamami med fina stränder och fantastiska korallrev i ett av världens klaraste vatten.

Den innehållsrika resan går vidare till Taiwan som välkomnar med ett spännande kök och en tekultur med speciella ceremonier. Här finns en stor kulturell mångfald med 14 etniska minoriteter av polynesiskt ursprung samt en blandning av folk från hela Kina som kommit hit under olika historiska skeden. Vi besöker bland annat Palatsmuseet i Taipei vars konstskatt saknar motstycke och vi följer den dramatiska östkusten till teodlingar, varma källor och landets främsta nationalpark, Tarokoravinen.

Resan avrundas i Filippinerna. Vi ser det spanska arvet med Magellans kors på ön Cebu innan vi tar båten vidare till Bohol. En vacker flodfärd genom regnskogen tar oss till de spektakulära Chokladkullarna. Här ser vi också det filippinska spökdjuret som inspirerade Steven Spielberg till E.T:s glosögda utseende. Det ges även tid till bad vid fina stränder samt en båtutflykt där vi spanar efter val och delfin bland flera av Stilla havets vackra öar.

RESEFAKTA
TID:
4 – 20 december 2017.
PRIS FÖR PRENUMERANTER: 42 500 kronor. Icke-prenumeranter: 44 500 kronor. Enkelrumstillägg: 4 500 kronor.
INFO OCH ANMÄLAN: Världens Resor, 08-669 55 25, info@varldensresor.se, www.varldensresor.se/temaresor/tidningen-vi
I PRISET INGÅR: Flyg från Stockholm t/r, alla transporter under resan inklusive flyg och båtresor, del i dubbelrum på hotell, gästgiverier (ryokans) och en natt på hotell med varma källor, halvpension, karta, inträden till museer, nationalparker och sevärdheter beskrivna i programmet.

LarsLars Arvidsson är resans ciceron. Han talar japanska och arbetar som reseproducent och färdledare med över 80 uppskattade resor i regionen.

Läs hela programmet här.

Du kanske också gillar