Fira påsk i Ryssland

8 DAGAR: 1-8 MAJ
De senaste årens påskresor till Ryssland har blivit sådana succéer att vi arrangerar resan igen 2013. Dagarna bjuder på oförglömliga upplevelser och är ett bra tillfälle att upptäcka landet på djupet. Ciceron är Niklas Nilsson.

MAGI OCH TRADITIONER
Den kristna högtiden är präglad av traditioner och kanske ingenstans i världen är kyrkceremonier och folkfester sammanflätade på samma sätt som i Ryssland. Gamla ortodoxa riter med sin speciella magi gör midnattsmässan till en riktig höjdpunkt och den generösa påsk­ middagen har hedniska undertoner.

GYLLENE RINGEN
Resan inleds i Sankt Petersburg, Ryss­lands kulturhuvudstad. Med tåg tar vi oss till Gyllene ringen – en samling väl­ bevarade gamla städer och byar öster om Moskva. Vi tillbringar två dagar i Jaro­slavl, staden som ligger vid Volga och som med sin medeltida arkitektur, gyllene lökkupoler och stillsamma atmosfär ger en perfekt bild av det traditionella Ryss­ land.

Påsken firar vi i Suzdal – en sagolik liten stad som bokstavligen är dränkt i historia och förutom sin fina arkitektur och ikonkonst bjuder på en unik chans att möta vanliga ryssar och fira påsk med dem.

AVSLUTNING I MOSKVA
Vi avslutar resan med en dag i Moskva. Rysslands huvudstad har många sidor, och förutom de obligatoriska nedslagen vid Röda torget och ströget Arbat, kikar vi bakom kulisserna och möter Moskva­ bornas vardag.

REESEFAKTA
TID: 1–8 maj.
PRIS FÖR PRENUMERANTER: 17 500 kronor (enkelrumstillägg 4 000 kronor).
INFO OCH ANMÄLAN: Världens Resor, tel. 08-669 55 25, info@varldensresor.se, www.varldensresor.se.
I PRISET INGÅR: Flyg Stockholm till S:t Petersburg/Moskva t/r, tåg S:t Petersburg– Jaroslavl (fyrbäddskupé), alla transfer och övriga transporter enligt programmet, del i dubbelrum på hotell av bra turistklass inkl. frukost, tre måltider, alla aktiviteter och inträden enligt programmet, skriftlig deltagarinformation inklusive bok, visum till Ryssland.

Niklas Nilssons intresse för Ryssland växte under studietiden vid Lunds universitet och ledde till studier i Novgorod. Under det senaste decenniet har Niklas genomfört otaliga resor till Ryssland både privat och i egenskap av uppskattad färdledare.

Läs hela reseprogrammet här.

Du kanske också gillar