Framtidsbåten

Den 16 september avgår vårt nya succéevent Framtidskryssningen. Det här är dygnet då vi lyssnar till spännande, kunniga föreläsare för att tillsammans spana in i framtiden. Hur ser världen ut i dag och vad innebär det för nästa generation? Vågar vi kisa mot horisonten? Ja, tillsammans gör vi det! Vi utlovar ett givande och tankeväckande dygn.
Mellanöstern imorgon:

CECILIA UDDÉN

Prisbelönt utrikeskorre som fångar utvecklingen i Mellanöstern – avgörande för världen. Utgår alltid från ett eget perspektiv, som ger nya insikter.

Kyrkans framtid:

KG Hammar

Teologen och tidigare ärkebiskopen tar ställning för de svagaste i samhället. Asylsökandes rätt, ett värdigt liv för brottslingar och HBTQ-frågor är en viktig del av hans syn på en hållbar framtid.

Myter på nätet:

Emma Frans

Forskaren och vetenskapsaktivisten som med basebollträ över axeln slår hål på nätets många myter. Förklarar larmrapporter och ger oss verktyg att förstå och ifrågasätta vetenskap.

Människa och teknik:

Per Naroskin

Som psykolog tillika framtidsspanare – hör honom på fredagarna i P1:s legendariska Spanarna – sätter han osvikligt fingret på hur teknik, sekularisering och urbanisering påverkar vårt mänskliga psyke.

Tilliten i samhället:

Lars Trägårdh

Hur stor tillit känner vi egentligen till varandra – och till staten? Historieprofessorn Lars Trägårdh följer utvecklingen noga genom den stora Tillitsbarometer som SCB genomför på hans uppdrag. Och nu har nya resultat kommit!

Alternativa Fakta:

Åsa Wikforss

Professorn i teoretisk filosofi som vågar försvara sanningen. Nej, den är varken relativ eller en social konstruktion. Fakta är absolut och sanningen finns! Vårt ansvar är att söka den.

Häcklar samtiden:

Zinat Pirzadeh

Lockar till skratt som sätter sig i halsen, och ser världen i dag ur ett alldeles eget Zinat-perspektiv. Arbetar mycket med föreställningar om religion, integration och svenskhet.

Underhåller:

Emil Jensen

Står för musik, lyrik och komik på kvällen.

litteraturbat-boka-har

BOKA NU!
BOKNING: Ring Tallink Silja på 08-666 33 33, mer information på Tallink Siljas webbplats.
PRIS: Från 1 995 kr/person del i E4-hytt.
RABATT: Som prenumerant får du 200 kronor i rabatt. Uppge bokningskod ”VIRABATT”.

I PAKETET INGÅR: Föredrag, boende, buffémiddag inkl. dryck (vin, öl eller vatten), piccoloflaska, frukost och fika. Annat middagsalternativ kan bokas.

 

Du kanske också gillar