Historisk kryssning på Rehn med Dick Harrison

9–16 maj 2018. Följ med Reseklubben på en historisk kryssning på Rhen med historieprofessorn Dick Harrison som ciceron. Resan startar i Strasbourg och går sedan via Mannheim, Heidelberg, Koblenz, Köln och Arnhem innan vi når vårt slutmål Amsterdam.

Medan vi glider fram på floden genom ett sagolandskap med vidunderliga vyer, riddarborgar, pittoreska korsvirkesstäder och vingårdar, får vi också uppleva tre av Unescos världsarv och fyra länder: Schweiz, Frankrike, Tyskland och Nederländerna. Under hela resan får vi dessutom ta
del av Dick Harrisons kunskaper när han ger oss en levande bild av regionens fascinerande historia genom föredrag och utflykter.

Vi reser med ett fyrstjärnigt kryssningsfartyg och bor bekvämt i rymliga hytter, de flesta med fransk balkong som går att öppna. I matsalen bjuds vi på ett internationellt kök och lokala rätter.

Missa inte denna inspirerande kunskapskryssning.

RESEFAKTA
TID:
9–16 maj 2018.
PRIS FÖR PRENUMERANTER: 19 200 kronor. Icke-prenumeranter: 20 200 kronor. Enkelhyttstillägg: 4 900 kronor.
INFO OCH ANMÄLAN: Gränslösa Resor, tel. 0151–209 00 och www.granslosaresor.se.

I PRISET INGÅR: Flyg Stockholm– Basel, Amsterdam–Stockholm, anslutning från Göteborg och Köpenhamn på förfrågan, del i rymlig dubbelhytt med wc och dusch, måltider och transporter enligt programmet, ciceron Dick Harrison, svensk kryssningsledare, signerad bok, informationsmaterial.

Dick Harrison är författare och professor i historia vid Lunds universitet sedan 2003. Han har författat flera böcker och svarar på läsarfrågor och skriver krönikor i Svenska Dagbladet.

Läs hela programmet här.

Du kanske också gillar