Historiska Berlin med Jan Mosander

9–12 april & 16–19 april 2018. Nu har du åter chans att följa med på Reseklubbens resa till Berlin med journalisten och författaren Jan Mosander som ciceron.

Få huvudstäder i Europa har sådan magisk attraktionskraft som Tysklands huvudstad som under fyra decennier var delad i ett öst- och västblock. Märkt av sin historia och fylld av minnesmärken, museer och andra intressanta sevärdheter bjuder staden på nya upptäckter från morgon till kväll.

Kontrasten mellan de historiska byggnaderna och dagens arkitektur, mellan det traditionella och moderna, är typisk för staden genom vars sevärdheter man kan följa nationens historia – från Domkyrkan via Brandenburger Tor vidare till Berlinmuren, Unter den Linden, Checkpoint Charlie och Bundeskanzleramt.

Det är ingen slump att detta är en av Europas mest besökta och omtyckta städer.

Ciceron på Reseklubbens resa är den initierade journalisten och författaren Jan Mosander som under många år bott och verkat i denna världsmetropol. Med Mosanders erfarenhet får vi ta del av världsarvsstaden Berlins fascinerande historia och utveckling under 1900-talet, fram till i dag.
Resan genomförs i ett unikt samarbete mellan den svensktalande lokalguiden Rainer Schwenke och Jan Mosander.

RESEFAKTA
TID:
9–12 april & 16–19 april 2018.
PRIS FÖR PRENUMERANTER: 10 995 kronor. Icke-prenumeranter: 11 995 kronor. Enkelrumstillägg: 1 100 kronor.
INFO OCH ANMÄLAN: Grand Tours, tel. 08-24 15 25.
I PRISET INGÅR: Flyg Stockholm– Berlin t/r, busstransfer t/r, del i dubbelrum, 3 nätter inklusive frukost, middag dag 1 och dag 3 samt lunch dag 3 inklusive måltidsdryck, utflykter och entréer enligt program, boken Berlin – med en vägledning till det kommunistiska och nazistiska Berlin, lokalguide Rainer Schwenke. Ciceron Jan Mosander.

Läs hela programmet här.

Du kanske också gillar