Kaukasus med Malcolm Dixelius

27 september–10 oktober 2018. Nu får du en ny chans att följa med Reseklubbens succéresa med Malcolm Dixelius till Kaukasus. Det är en spännande och lärorik kulturresa med mycket historia och storslagen natur och besök i Azerbajdzjan, Georgien och Armenien.

Vår resa börjar med Azerbajdzjan och huvudstaden Baku med sin historia från bröderna Nobels oljeäventyr på 1800-talet. Därefter åker vi med buss västerut och besöker karavanserajstaden Sheki där vi stannar över natten.

Vi fortsätter mot Georgien och huvudstaden Tbilisi med ett myller av människor med olika religioner som lever sida vid sida. Vi besöker bland annat vingårdar och får lära oss om landets långa vintradition. Dessutom tar vi oss till Stalins födelsestad Gori och Malcolm berättar för oss om 100-årsjubileet av den ryska revolutionen som inföll 2017.

Armenien, som var det första landet som antog kristendomen som stadsreligion år 301, har många urgamla kyrkor och kloster som ligger i fantastiska bergslandskap. Det bibliska berget Ararat, som ligger på andra sidan den turkiska gränsen, syns från många platser i Armenien.
I huvudstaden Yerevan besöker vi några av stadens många trevliga kaféer.

RESEFAKTA 14 DAGAR
TID:
27 september–10 oktober 2018.
PRIS FÖR PRENUMERANTER: 29 995 kronor. Icke-prenumeranter: 31 495 kronor.
Enkelrumstillägg: 4 970 kronor.
INFO OCH ANMÄLAN: Historiska Resor, tel. 08-545 95 200, www.historiskaresor.se.
I PRISET INGÅR: Flyg Stockholm–Baku t/r, 3-4 stjärniga hotell inklusive frukost, engelsktalande lokalguider, 10 luncher och 7 middagar, transporter med buss, transfers och entréer, visum Azerbajdjzan.

Läs hela programmet här.

Du kanske också gillar