Kulturresa till Sydkorea

14–26 april 2018. Följ med Reseklubben på en resa till Sydkorea, landet som imponerar med sina satsningar inom modern arkitektur, teknik och infrastruktur, samtidigt som det värnar om gamla traditioner. Sydkorea har mycket att erbjuda men är fortfarande oupptäckt för de flesta resenärer.

Vår resa med ciceronen Ida Kymmer börjar och slutar i jättestaden Seoul. Däremellan besöker vi DMZ vid gränsen till Nordkorea, upplever det vulkaniska drömlandskapet på ön Jeju, går på världens häftigaste fiskmarknad i Busan, cyklar mellan kulturarven i Gyeongju och besöker Tadao Andos unika museum i bergen utanför Wonju.
Resans fokus ligger på de stora kultursatsningar Sydkorea gjort på senare år. Världens främsta arkitekter har bjudits in för att skapa konstmuseer av världsklass, och vi besöker bland annat Zaha Hadid Design Plaza i Seoul, en kulturell samlingsplats som markerar vilken stormakt landet är inom mode och design.
Det traditionella Sydkorea upplever vi i den gamla huvudstaden Gyeongju där vi cyklar fram mellan flera kulturarv, samt i den charmiga byn Hahoe där vi bor i traditionella hus i en stadsdel med anor från 1400-talet.
Även det sydkoreanska köket har sin särart och vi kommer att lära oss allt om de starka inlagda grönsakerna kimchi och det goda grillade köttet, bulgogi.

RESEFAKTA
TID:
14 – 26 april
PRIS FÖR PRENUMERANTER: 36 500 kronor. Icke-prenumeranter: 38500 kronor.
Enkelrumstillägg: 4 500 kronor.
INFO OCH ANMÄLAN: Världens Resor, 08-669 55 25. info@varldensresor.se, www.varldensresor.se/temaresor/tidningen-vi
I PRISET INGÅR: Flyg från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn till Seoul tur och retur, till Seoul tur och retur, halvpension, alla transporter, alla transporter med flyg, hyrd buss och lokala färdmedel, del i dubbelrum på hotell av god turiststandard och en natt på ett historiskt gästgiveri i Hahoe, alla inträden och utflykter beskrivna i resplanen, skriftlig information inklusive kartor över Sydkorea, svensk ciceron (Ida Kymmer) samt koreansk lokalguide vissa dagar.

IdaKymmer-ciceronIda Kymmer har jobbat som journalist, kompositör och drivit egen reklambyrå i Seoul. Efter många års vistelse i landet talar hon idag koreanska flytande.

Läs hela programmet här.

Du kanske också gillar