Kunskapsresa till Vi-skogen

20 oktober–2 november 2018. ”En hållbar miljö som gör det möjligt för människor i fattigdom att förbättra sina liv” är Vi-skogens enastående vision. Kärnan i projektet är att samodla grödor och träd, så kallad agroforestry, för ökade skördar och bättre miljö. Dessutom samarbetar projektet idag med olika partnerorganisationer för att främja demokratiutveckling och initierandet av så kallade bybanker. Mer än en miljon småbönder nås av Vi-skogens viktiga insatser.

Temat för höstens kunskapsresa till Vi-skogen i Uganda är bistånd, sociala och kulturella förhållanden. Förutom kulturella och sociala kontakter som är helt omöjliga på vanliga turistresor kommer vi att få uppleva savannerna i Queen Elisabeth Nationalpark med elefanter, lejon och annat storvilt. Vi kommer att genomföra en lättare vandring vid Lake Mburo när daggen glimrar i morgonens första solljus.

Vi gör också en båttur bland flodhästar, krokodiler och vadarfåglar på Kazingakanalen och vi spårar schimpanser i Kyamburaravinen.

I de hissnande vackra bergstrakterna i sydvästra Uganda kan man antingen stifta bekantskap med Lake Bunyoni, ”De små fåglarnas sjö”, eller få närkontakt med bergsgorillor i sin naturliga miljö.

Före resan ordnar vi ett seminarium om bistånd och Vi-skogen där 14 kunniga experter på området kommer att medverka.

RESEFAKTA
TID:
20 oktober–2 november 2018.
PRIS FÖR PRENUMERANTER: 33 600 kronor. Icke-prenumeranter: 35 600 kronor. Tillägg för bergsgorillor: 4 000 kronor.
INFO OCH ANMÄLAN: Voyage Specialresor, tel. 08-247597, 08-24 75 05.
I PRISET INGÅR: Flyg till Uganda t/r, hotell med del i dubbelrum, frukost i Kampala, helpension under rundresan, transporter och transfers, alla utflykter och studiebesök, nationalparksavgifter.

LÄS GÄRNA MER om Vi-skogen på www.viskogen.se.

Du kanske också gillar