Kunskapsresa till Vi-skogen

17–28 mars 2018. ”En hållbar miljö som gör det möjligt för människor i fattigdom att förbättra sina liv” är Vi-skogens enastående vision. Kärnan i projektet är att samodla grödor och träd, så kallad agroforestry, för ökade skördar och bättre miljö. Vi-skogen har i drygt trettio år planterat träd som tar människor ur fattigdom och därför reser vi till Tanzania i mars 2018 för att på plats få se de framsteg som skett.

Vi kommer att få träffa skogsexperter och vanliga afrikaner som arbetar med att förbättra livsmiljön för östafrikanska småbönder. Det blir både sociala och kulturella kontakter som bara är möjliga på grund av projektets djupa förankring på den afrikanska landsbygden.

Vi kommer också att få uppleva den fantastiska afrikanska naturen. i några av Afrikas främsta nationalparker och naturreservat – flamingosjön Lake Manyara, Serengeti och Ngorongorokratern.

Vi har valt att förlägga resan i mars eftersom det är månaden då gnuvandringen befinner sig i Serengeti och flera miljoner gnuer samlas för den årliga kalvningen. Rovdjuren har fest i hjordarnas utkanter.

Före resan ordnar vi ett seminarium om bistånd och Vi-skogen före avresan till Östafrika.

RESEFAKTA
TID:
17–28 mars 2018.
PRIS FÖR PRENUMERANTER: 35 900kronor. Icke-prenumeranter: 37 900 kronor.
INFO OCH ANMÄLAN: Voyage Specialresor, tel. 08-247597, 08-247505.
I PRISET INGÅR: Hotell med del i dubbelrum, frukost i Arusha, helpension under rundresan, transporter och transfers, alla utflykter och studiebesök och nationalparksavgifter.

Du kanske också gillar