Litteraturens Rom med Kristina Kappelin

17–21 oktober 2018. Oräkneliga italienska och utländska författare har valt Rom till sin musa. Från antikens filosofer och poeter till vår tids författare och dramatiker är listan oändlig.

Nu har du chansen att följa med på en helt unik resa till den eviga staden med litteratur som genomgående tema och författaren och journalisten Kristina Kappelin som vår egen ciceron. Med humor och värme reder hon i föredrag och samtal ut begreppen i det för oss svenskar svårbegripliga, men ständigt fascinerande landet Italien.

Vi besöker Alberto Moravias hem, där man fortfarande tycker sig höra skrivmaskinen knattra och vi går i Axel Munthes fotspår. Kristina Kappelin utnämndes i januari till intendent för Axel Munthes vackra villa på Capri Villa San Michele och hon har mycket att berätta om en av Sveriges mest fascinerande kulturpersonligheter.

Vidare gästar vi Palazzo Corsini, där drottning Kristina höll hov i Rom fram till sin död 1689, och vi gör en rundtur i Vatikanens trädgårdar och besöker Vatikanradion.
Naturligtvis ska vi också hinna njuta av det romerska köket på handplockade trattorior och i sagolika miljöer. Rom är både poesi och prosa.

RESEFAKTA
TID:
17–21 oktober 2018.
PRIS FÖR PRENUMERANTER: 19 500 kronor. Icke-prenumeranter: 20 500 kronor. Flygtillägg från Köpenhamn: 1 300 kronor. Enkelrumstillägg: 2 600 kronor.
INFO OCH ANMÄLAN: Amicheitalia, jessica@amicheitalia.it, tel: 070-539 44 01.
I PRISET INGÅR: Flyg från Stockholm eller Köpenhamn t/r, 4 nätter i delat dubbelrum på 4-stjärnigt hotell i centrala Rom, 4 frukostar, 2 luncher inkl. vin, mineralvatten och kaffe, 2 aperitifer med tilltugg, 3 middagar inkl. vin, mineralvatten och kaffe, inträde till Vatikanens trädgårdar, Palazzo Corsini, Domitianus stadion, Moravias hem, busstransfers enligt program.

Kristina Kappelin är journalist och författare. Hon är främst känd för att ha varit Sveriges Televisions korrespondent i Italien, men är idag Intendent på anrika Villa san Michele på Capri. I hennes bokproduktion märks ”Berlusconi Italienaren”, som vann Johan Hansson-priset för bästa svenska fackbok 2010 och den omtalade boken om ”Påven som kom ner på jorden”.

Du kanske också gillar