Naturresa till vackra Costa Rica

9-24 februari och 16-31 mars 2018. Följ med Rese­klubben och biolog Isak Isaksson på en enastående rundresa i Costa Rica. Under två veckor utforskar vi landet som är ett el­dorado för alla med minsta naturintresse.

En av flera höjdpunkter är vackra nationalparken Corcovado på Osahalvön, som enligt National Geographic är värl­dens rikaste plats för biologisk mångfald. Här finns bland annat landets största bestånd av tapirer, jaguarer och röda aror.

En annan höjdpunkt är de vackra stränderna, korallreven och det rika marina livet på ön Isla del Caño. Här har den som vill snorkla möjlighet att se delfiner, mantor och havssköldpaddor.’

Den innehållsrika resan tar oss upp i Costa Ricas berg där vi ser naturtypen páramo med sin karga karaktär av gräs­ och buskstäpp. Lite längre ner tar moln­skogen vid och i San Gerardo de Dota har vi stora chanser att se mycket fågel, bland andra färgglada quetzaler och tukaner.

Vi besöker även en organisation som berättar om Costa Ricas framgångsrika arbete med miljöfrågor, samt en kaffe­ gård där vi lär oss om landets kaffepro­duktion.

Resan avslutas med varma källor och promenad i tropisk torrskog i Rincón de la Vieja.

RESEFAKTA
TID
: 9-24 februari, 16-31 mars 2018.
PRIS FÖR PRENUMERANTER: 39 800 kronor. Icke-prenumeranter:
41 800 kronor. Enkelrumstillägg: 3 800 kronor.
INFO OCH ANMÄLAN: Världens Resor, 08-669 55 25. info@varldensresor.se, www.varldensresor.se/start/vi
I PRISET INGÅR: Flyg t/r från Stockholm inklusive flygskatt. Avresa från Göteborg, Köpenhamn eller andra orter kan ordnas mot eventuellt tillägg. Alla transporter enligt pro- grammet, 7 luncher och middagar, inträden till nationalparker och sevärdheter beskrivna i programmet, del i dubbelrum på hotell, svensk färdledning, karta över Costa Rica.

CiceronIsakssonIsak Isaksson är biolog med specialkunskaper inom tropisk ekologi. Han arbetar till vardags som biolog på Svenska Naturskyddsföreningen och just nu bosatt under en tid i Colombia.

Läs hela programmet här.

Du kanske också gillar