Foto: Copyright ENIT

Neapel i Ferrantes fotspår med Kristina Kappelin

19–22 april 2018. På denna resa får vi en unik möjlighet att uppleva de platser ur romansviten om Elena och Lilas liv i Neapel som Elena Ferrante så magiskt beskriver.

Resans ciceron, journalisten och författaren Kristina Kappelin, tar oss bland annat till Elena och Lilas kvarter Rione Luzzatti samt det lyxigare Chiaia dit romanfigurerna drömmer sig bort. I böckerna reser Elena till ön Ischia, och det gör även vi på den här resan. Under en dagstur upplever ni noga utvalda delar av ön.

Neapel ligger utbrett i Neapelbukten med vulkanen Vesuvius i bakgrunden. Staden har en spännande historia och är lika vacker som den är grym. Kristina Kappelin håller ett föredrag om Camorran som har sitt fäste i Neapel. Innan hemresan besöks också de fantastiska utgrävningarna av staden Pompeji som begravdes i aska under Vesuvius utbrott år 79 f.Kr.

RESEKLUBBEN
TID:
19–22 april 2018.
PRIS FÖR PRENUMERANTER: 21 995 kronor. Icke-prenumeranter:
23 495 kronor. Enkelrumstillägg: 1 695 kronor.
INFO OCH ANMÄLAN: Lime Travel, Marie Lindgren 08-545 151 63, grupp@limetravel.se.
I PRISET INGÅR: Flyg Stockholm- Neapel t/r, flygskatt, transfer och bussresor enligt programmet, del i dubbelrum inklusive frukost, det gemensamma specialprogrammet, 5 st måltider med måltidsdryck, heldagstur till Ischia inklusive båtresan, inträde och guidad tur i Pompeij, 1 vinprovning, svensktalande lokalguide och färdledare, föredrag av Kristina Kappelin, ciceron Kristina Kappelin.

KristinaKristina Kappelin är journalist och författare. Hon är främst
känd som Sveriges Televisions korrespondent i Italien. Kristina Kappelin är också en populär föredragshållare. Med värme, humor och på ett lättsamt sätt beskriver hon italiensk politik, fotboll och samhällsliv.

Läs hela programmet här.

Du kanske också gillar