Oförlikneliga Florens

7–14 april 2018. Möt våren i historiska Florens, staden som runt år 1300 var en av Europas folkrikaste städer och internationellt affärscentrum, och som varit hem åt författare som Dante och Boccaccio, målare som Giotto, Fra Angelico, Botticelli och Leonardo da Vinci, skulptörer som Donatello och Michelangelo, arkitekter som Brunelleschi och Vasari.

Från vårt bekväma hotell gör vi vandringar i centrum, där avstånden är små. Vi ser de första stora monumenten: baptisteriet, domen med sin väldiga kupol, Giottos kampanil och stadshuset. Vi besöker de medeltida kvarter där Dante verkade innan han landsförvisades 1302. Vi stiftar bekantskap med familjen Medici, som tog makten på 1430-talet och sedan som storhertigar av Toscana på 1500-talet skapade internationellt ryktbara furstliga miljöer, främjade vetenskap och samlade konst.

Vi besöker två av världens främsta museer, Uffizierna och Palazzo Pitti, och vi åker genom det vackra toskanska land- skapet till den etruskiska bergsstaden Volterra. Även om programmet är rikt, rör vi oss i lugnt tempo med tid för egna upptäckter.

Resans ciceron är fil. dr Börje Magnusson.

RESEFAKTA
TID:
7–14 april 2018.
PRIS FÖR PRENUMERANTER: Från Arlanda och Landvetter: 18 850 kronor. Från Kastrup: 18 350 kronor. Icke-prenumeranter betalar 1 000 kronor extra. Enkelrumstillägg: 3 800 kronor.
INFO OCH ANMÄLAN: Paradis- resor, info@paradisresor.se, tel.
08-718 07 13, www.paradisresor.se.
I PRISET INGÅR: Flyg från Arlanda/ Landvetter/Kastrup till Bologna t/r,
del i dubbelrum inkl bufféfrukost på fyrstjärnigt hotell, välkomst- och avskedsmåltider, vinprovning med tilltugg, transporter i turistbuss och utflykter enligt program, inträdesavgifter. Ciceron fil. dr Börje Magnusson, lokalguide Elisabetta Marchi.

Läs hela programmet här.

Du kanske också gillar