Unik resa i norr: Kiruna, Hurtigruten och Lofoten

16–21 maj 2018. Reseklubben gör en unik resa till Nordkalotten när ljuset har återvänt och den gnistrande snön på fjälltopparna gör vårdagarna extra långa.

Vår ciceron, Kiruna- och Nordkalottenkännaren Agge Teander, tar oss runt i Kiruna och berättar om stadens förestående flytt. Vi besöker bland annat den vackra kyrkan ritad av Gustaf Wikman och med utsmyckningar av Prins Eugen och Christian Eriksson. Det blir också besök i gruvan och möte med sameslöjdaren och konstnären Lars Levi Sunna.

I Jukkasjärvi besöker vi det berömda ishotellet och kyrkan med Bror Hjorts omtalade altartavla, i Abisko tittar vi på fjällälven Abiskojåkka innan vi fortsätter via Riksgränsen till Svolvaer på Lofoten där vi under en heldag reser runt bland den vackra ögruppens fiskelägen.

Resans avslutning är kanske också dess höjdpunkt – från Lofoten tar oss nämligen klassiska Hurtigruten norrut längs en av Norges vackraste kuststräckor till Tromsö.
Den innehållsrika resan avslutas med besök och övernattning i Tromsö, ”Porten till Arktis”.

RESEFAKTA 6 DAGAR
TID: 16-21 maj 2018.
PRIS FÖR PRENUMERANTER: 19 500 kronor. Icke-prenumeranter: 20 500 kronor.
Enkelrumstillägg: 1 450 kronor.
INFO OCH ANMÄLAN: Mejt resor, info@.mejtresor.se, 0704-220174, www.mejtresor.se.
I PRISET INGÅR: Flyg Stockholm–Kiruna och Tromsö–Stockholm, fyra hotellnätter på fyrstjärniga hotell, en natt på Hurtigruten i ospecificerade hytter, fem middagar, fyra luncher, samtliga transporter och inträden (inkl. ishotellet och LKAB:s gruva).

Läs hela programmet här.

Du kanske också gillar