Upplev vackra Sydafrika

21 november 2018 – 6 december 2018. Följ med Reseklubben på en innehållsrik resa genom Sydafrika. Vi börjar i multikulturella Kapstaden där vi bland annat får en guidad tur i den muslimska delen Bo-Kaap. Vi tar också linbanan upp på Taffelberget innan vi åker längs den bedårande vackra kustlinjen mot Godahoppsudden.

Safari-2

Resan tar oss också med på valsafari i vattnet utanför staden Hermanus och till ökenlandskapet i Karoo. Här bor vi i den historiska staden Matjiesfontein som etablerades 1884 som en sista utpost längs järnvägen mot diamantgruvorna i Kimberley. Stadens intressanta museer tar oss med genom Sydafrikas historia.

I Johannesburg upptäcker vi Soweto med cykel, äter en traditionell barbeque hemma hos vår guide och besöker Hector Piterson museet, som handlar om kampen mot apartheid.
Vi ägnar också ett par dagar åt de gröna, böljande landskapen i vindistrikten runt universitetsstaden Stellenbosch. Vi bor på en vingård med ekologisk produktion och här, precis som under hela resan, kan vi njuta av ett av världens bästa kök.

Vårt sydafrikanska äventyr avrundas med safari i Entabeni Safari Conservancy. Här finns en mängd djur, inklusive The Big Five – lejon, leopard, noshörning, buffel och elefant
Resans ciceron Katarina Mancama är bosatt i Sydafrika. Hon är konsult inom hållbar utveckling och turism, och en uppskattad färdledare.

RESEFAKTA
TID: 21 november 2018 – 6 december 2018.
PRIS FÖR PRENUMERANTER: 38 500 kronor. Icke-prenumeranter: 40 500 kronor. Enkelrumstillägg: 4 300 kronor.
INFO OCH ANMÄLAN: Världens Resor, 08-669 55 25. info@varldensresor.se, www.varldensresor.se/temaresor/tidningen-vi.
I PRISET INGÅR: Flyg från Stockholm t/r inkl. alla skatter (avresa från Göteborg och Köpenhamn mot ev tillägg, flyg Kapstaden–Johannesburg, svensk färdledning, alla transporter med buss, del i dubbelrum på hotell och lodger, halvpension (alla frukostar samt 9 luncher och 5 middagar), alla utflykter, museum och inträden enligt program, parkavgifter enligt resplanen, 2 dagar safari i Entabeni Safari Conservancy,valsafari med båt, naturreservaten Godahoppsudden, Fernkloof, Stony Point och De Hoop. Guidad tur i Bo-Kaap inkl lunch, cykeltur med guide inkl lunch i Soweto, linbana upp på Taffelberget, vinprovning.

Läs hela programmet här.

Du kanske också gillar